Sve o Permateek umjetnoj tikovini
Opis

Permateek je ekološki prihvatljiva, kompozitna brodska podna obloga koja nudi svojstva i izgled prave tikovine. Nije klizava, bilo da je mokra ili suha; ne zahtijeva previše održavanja, a izgleda poput nove tikovine iz sezone u sezonu. Permateek podna obloga od umjetne tikovine troškovno prihvatljiva, otporna na mrlje i jednostavna za čišćenje.

Permateek umjetna tikovina može se postaviti gotovo na svaku površinu, uključujući fiberglas, drvo, beton i čelik. Fleksibilnost materijala omogućuje jednostavno oblikovanje. Površina im je hrapava i djeluje poput teksture pravog drva te je protuklizna čak i kada je mokra, a ima i svojstva zvučne izolacije. Nakon postavljanja, Permateek će poboljšati izgled i povećati vrijednost svakog plovila, bilo da je riječ o motornoj jahti, gliseru, sportskom gumenjaku, jedrilici ili pomoćnom gumenjaku.

Pravi odabir

Nisu sve podne obloge od umjetne tikovine jednake. Palubne obloge od Permateeka visokokvalitetan su proizvod, izrađen isključivo od neprerađenog PVC materijala iznimne kvalitete. Ne lijepe se već se toplinski zavaruju, kako bi se oblikovali paneli nalik prave tikovine. Permateek je jedna od vodećih tvrtki za palubne obloge od umjetne tikovine koja je odoljela iskušenju dodavanja punila za manju težinu. Upravo zbog toga što se držimo dokazane formule, naš je proizvod otporniji i trajniji. Njegova boja i zrnata tekstura je obstojnija te je materijal otporniji na habanje, udarce i ogrebotine.

Utjecaj topline

Za sve koji su zabrinuti oko toga kako će se brodski pod od umjetne tikovine ponašati pod izravnim utjecajem sunca, istina je da će se svi umjetni materijali zagrijati, baš kao i prava tikovina. Permateek u originalnom obliku oduvijek spada u ‘hladnije’ opcije u ponudi. Što svjetliju boju palubne obloge odaberete, to će biti hladnija. Ako želite hladniju palubu, ništa ne može nadmašiti bijeli fiberglas. Međutim, ako poput mnogih želite atraktivan izgled palube od tikovine sa svim prednostima koje pruža alternativno rješenje – umjetna tikovina, Permateek je pravi odabir.

Prednosti
  • dugotrajnost – izrađuje se od smjesi gume i UV stabilnog PVC-a

  • niska razina održavanja – ne zahtijeva redovito brušenje i premazivanje, već samo pranje četkom i sapunom

  • vremenska učinkovitost – jedan dan za izradu šablone i jedan za postavljanje, a svi ostali radovi obavljaju se u našoj radionici

  • cijena – povoljnija u odnosu na pravu tikovinu

  • kvaliteta izrade – visoko kvalitetan proces izrade uz toplinsko zavarivanje

  • garancija – 5 godina ograničene garancije

577133623.jpg